dimecres, 30 de març de 2016

L'illa de l'avi


Títol: L'illa de l'avi
Autor i il·lustrador: Benji Davies
Editorial: Andana
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 10

Fa un any us recomanàvem  un conte d'aquest mateix autor titulat "La balena" i ara Benji Davies ens torna a sorprendre amb "L'illa de l'avi", una història protagonitzada per en Leo i el seu entranyable i carismàtic avi. Tots dos inicien un viatge (simbòlic) a bord d'un vaixell que els conduirà fins a una illa d'on l'avi ja no tornarà mai més. La història ens explica doncs la pèrdua i el dol que suposa la mort d'una persona molt estimada. En Leo torna a casa sol i trist però alhora content perquè ha vist que l'avi allà on ha decidit quedar-se és feliç i està molt ben acompanyat. Es tracta d'un llibre ideal per parlar amb els més petits del dol, de l'acceptació de la mort, dels sentiments que es tenen en aquests moments tan durs de la vida.

Les il·lustracions són delicioses, plenes de detalls, de colors intensos que desprenen molta alegria i que ajuden a crear una història honesta, commovedora, que ens captiva des del primer instant. De manera molt subtil ens explica com els éssers que més estimem, aquells que ens són més propers, romandran sempre més amb nosaltres, malgrat la distància.

Hi ha il·lustracions punyents, que emocionen, com aquesta de l'última abraçada; però malgrat tot quan acabem de llegir-lo no sentim tristor perquè sabem que l'avi és feliç i que en Leo aprendrà a viure sense ell sense oblidar-lo, recordant les bones estones i les lliçons apreses al seu costat.

Un conte que us pot fer molta companyia en moments delicats de la vida.

Feu una ullada al booktrailer, segur que us n'enamorareu!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada