dijous, 27 de febrer de 2014

Sven Nordqvist, un autor i il·lustrador fantàstic

Sven Nordqvist és un escriptor i il·lustrador suec, conegut principalment pels seus llibres del senyor Pettson, un vell solitari, i el seu gat Findus. 

A casa nostra és l'editorial Flamboyant qui ens ha proporcionat aquestes històries tan divertides:

El pastís d'aniversari
La caça de la guineu
Quan en Findus era petit i va desaparèixer
En Pettson se'n va d'acampada
El pastís de creps
En Findus s'independitza

Tots són llibres molt il·lustrats però també tenen molt de text. Això, a les biblioteques, ens dificulta una mica saber on col·locar-los o a qui adreçar-los. Creiem que són històries que tant poden llegir els més petits acompanyats d'un adult o els nens de 8 o 9 anys, en solitari. Els més petits gaudiran moltíssim amb les fantàstiques il·lustracions, plenes de detalls; i els més grans, quedaran també entusiasmats amb el text que acompanya les il·lustracions i que tan bé les descriu.

Jo m'he enamorat d'en Pettson, aquest avi solitari i una mica trist que un bon dia rep un regal de la seva veïna, la Beda Andersson, un regal que resulta ser un gatet que a partir de llavors li farà la vida més alegre. I és que en Findus no és gat com tots els altres, en Findus parla! En Findus i en Pettson esdevenen grans amics, es fan companyia, juguen, parlen de tot i més i junts passen mil i una aventures. Cada llibre ens presenta una història senzilla, tendra, amb humor, divertida i original. I les il·lustracions, a primer cop d'ull semblen molt tradicionals però si es miren amb deteniment amaguen un munt de detalls que les fan molt especials. Són il·lustracions molt descriptives que ens ajuden a familiaritzar-nos de seguida amb els personatges perquè Sven Nordqvist aconsegueix dotar-los d'una gran personalitat.

Volem més aventures d'en Findus i en Pettson, volem més contes il·lustrats per l'Sven Nordqvist!

A continuació us deixem amb algunes il·lustracions de l'Sven Nordqvist i us convidem a venir a la biblioteca per agafar en préstec algun dels exemplars que tenim disponibles. Passareu una bona estona, sens dubte!
1 comentari:

  1. Un altre llibre per la col·lecció, les il·lustracions són precioses i suposo que el text ha de ser molt amè . Pot ser un bon regal

    ResponElimina