dilluns, 30 de gener de 2012

L'ós que estimava els llibres


Títol: L'ós que estimava els llibres
Autor: Dennis Haseley
Il·lustrador: Jim LaMarche
Editorial: Joventut
Edat recomanada: a partir de 5 anys
Valoració: 8/10

Ressenya: Mentre passeja pel bosc, un ós troba un tros de paper escrit. Tot i que no el pot llegir, causa en ell tal magnetisme i curiositat, que el durà a anar a escoltar les històries que una jove llegeix cada dia asseguda al costat de la seva cabana.

Crítica:
El relat que s'amaga darrere d'aquest àlbum il·lustrat és molt commovedor; una història sobre la màgia de llegir i escoltar històries protagonitzada per un ós que se sent fascinat per la lectura que una noia fa d'un dels llibres en veu alta. Ell no comprèn res però la veu de la joveneta, dolça i bonica, li transmet totes les emocions i sentiments que a aquesta li provoquen les històries que llegeix. És doncs un llibre entranyable sobre el vincle que es pot aconseguir si es comparteixen les lectures i sobre la fascinació que pot provocar escoltar llegir en veu alta una altra persona.
Les il·lustracions són molt boniques, suaus, realistes i omplen gairebé tot l'àlbum. La seva calidesa, expressivitat i naturalitat serveixen per fer-nos arribar les emocions de l'ós i la noia i creen un ambient relaxat, tranquil, plàcid, tal i com acostuma a ser el moment que dediquem a la lectura.


En el següent vídeo podeu veure com treballa l'il·lustrador d'aquest àlbum en un altre dels seus llibres, titulat "The Carpenter's gift".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada