dimecres, 6 de març de 2013

Coco i PiuTítol: Coco i Piu
Autor i il·lustrador: Alexis Deacon
Editorial: Ekaré
Valoració: 8/10
Edat recomanada: a partir de 5 anys

Resum: A la sorra, molt junts, hi ha dos ous. Quan els germans surten de l'ou apareixen un ocell... i un cocodril. Però un ocell i un cocodril no poden ser germans, oi?. Un llibre encantador que tracta sobre trobar la família de debò.

A la sorra hi ha dos ous de costat i d'ells neixen un ocell i un cocodril. Com que estan tan juntets i no coneixen res més del seu entorn es pensen que són germans; per això ho comencen a aprendre tot junts: menjar, volar, saludar el sol cada matí, tenir cura un de l'altre... i així es van fent grans. Un dia surten a caçar i el riu se'ls emporta molt lluny, fins a un llac ple de cocodrils i un bosc ple d'ocells. A partir d'aquí s'adonen que no són iguals, que no són germans i decideixen separar-se per anar a viure amb els seus semblants, però tots dos continuen fent el que feien fins ara, el cocodril canta cada matí per saludar el sol i l'ocell menja búfals per dinar. Un cocodril que canta? Un ocell carnívor? Sembla el joc dels disbarats! Els animals de la seva espècie no entenen el seu comportament i això fa que en Coco i en Piu es busquin altra vegada perquè es troben molt a faltar i es necessiten. No és gens fàcil viure separats i compartir amb la resta d'animals tot allò que han après un de l'altre.

És una història molt tendra i innocent, bonica i simpàtica, amb un text simple i unes il·lustracions que ajuden a entendre el relat. Combina les vinyetes amb les il·lustracions a doble pàgina que conviden a observar-les durant una bona estona. No són detallistes però sí molt expressives i realistes. El llibre ensenya que hem d'aprendre a acceptar els altres, malgrat les diferències i que el més important de tot és ajudar-se, estimar i sentir-se estimat. Podem ser molt diferents, tant com un ocell i un cocodril, però entendre'ns a la perfecció. Les diferències no ens han de separar, al contari, d'elles podem aprendre un munt de coses, i si no us ho creieu demaneu-ho a en Piu o a en Coco... que ells ho tenen molt clar, són inseperables!

En Coco i en Piu ens demostren al llarg de la seva història
que l'amor entre germans és immens i res el pot trencar,
el vincle que es crea és únic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada