dimarts, 30 de juliol de 2013

Petit imaginari de ciència


Títol: Petit imaginari de ciència
Directora: Rosa Estopà 
Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat
Edat recomanada: totes les edats
Valoració: un 8/10

Un llibre de ciència que ens ha cridat l'atenció per la seva originalitat i frescor. Es tracta d'un diccionari una mica diferent perquè les definicions no les ha elaborades un expert coneixedor de la llengua sinó nens i nenes de 6 a 8 anys de diferents escoles de Catalunya. I és que quan un és un infant veu el món una mica diferent, amb més imaginació i ingenuïtat, i per això les defincions són insòlites i molt enginyoses. A més a més les definicions van acompanyades de les il·lustracions de Christian Inaraja, molt encertades, alegres i divertides.
Aquest llibre ens demostra que els infants perceben les coses d'una manera diferent i  construeixen idees a partir del que senten a casa, a l'escola, a la televisió, idees imaginatives i que no deixen mai de sorprendre. 
Feu-hi una ullada i segur que riureu molt.

Aquí us deixem algunes definicions que hem trobat genials:

Bisturí: un bisturí és un ganivet que obre la panxa, el genoll i la cama. Quan el nadó creix, obren la panxa a la mare amb el bisturí perquè surti. (Mark, Annexa - Joan Puigbert).

Brúixola: una brúixola és un objecte que si sóc lluny de casa sabré on és casa meva. (Nora, Annexa - Joan Puigbert).

Cervell: el cervell serveix per pensar i està dins del crani. Dins del cervell hi ha les neurones. Quan no pensem tenim el cervell parat. (Marcel, Annexa - Joan Puigbert)

Digestió: la digestió vol dir que quan acabes de menjar has d'estar dues hores sense fer verticals. (Maria, Annexa - Joan Puigbert)

Estrella: les estrelles surten a la nit. Quan algú mor, surt una estrella i diem: "Mira, és ell!". (Laia, Annexa - Joan Puigbert).

Amor: l'amor surt quan ens enamorem; i un noi i una noia es poden enamorar, i també un noi i un noi o una noia i una noia. (Xènia, Annexa - Joan Puigbert)

Mort: totes les persones es moren, excepte els reis i el tió perquè són màgics. I hem d'aprofitar ara que estem vius, som forts, trempats i valents i sobretot feliços. (Uxía, Annexa - Joan Puigbert).

I algunes de les il·lustracions que acompanyen les definicions:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada