dijous, 18 de juliol de 2013

Corre, pardaletTítol: Corre, pardalet
Autora: Brigitte Weninger
Il·lustradora: Anna Anastasova
Editorial: Joventut
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 8/10

Un pardalet i un ratolí viuen feliçment al bosc però un malaurat dia una forta tempesta provoca una terrible caiguda al pardalet i aquest es trenca les ales. Un vell corb cura les ferides del pardalet i al mateix temps l'ajuda a acceptar i assimilar el que li ha passat. Les seves ales mai tornaran a ser les mateixes i el pardalet haurà d'encarar la vida d'una altra manera, amb limitacions, però sense deixar la felicitat de banda. Haurà d'aprendre que pot fer moltes altres coses per sentir-se realitzat, que les ales són importants però no imprescindibles per poder ser feliç.

És una bona història per tractar el tema de la malatia o l'accident que provoquen un deteriorament físic que requereix primer de tot l'acceptació i llavors la voluntat de superació i d'encarar la nova situació amb optimisme, esforç i energia. Al mateix temps, un s'ha de deixar ajudar per aquells que l'estimen. Enfrontar-se al problema i acceptar-lo per això poder vèncer-lo. L'ocell ja no podrà tornar a volar però gràcies a l'ajuda dels seus amics aprendrà a tirar endavant. L'amistat i l'estima l'ajudaran a vèncer tots els obstacles.

Les il·lustracions d'Anna Anastasova s'adapten molt al text, tendre i sensible, de Brigitte Weninger. Les il·lustracions són molt dinàmiques i els rostres dels animals molt expressius i transmeten la forta càrrega emotiva del relat.

Gràcies al pardalet els nens i nenes a qui s'adreça aquest conte aprendran dues coses, que amb esforç i confiança es poden vèncer tots els entrebancs de la vida i també aprendran a respectar aquelles persones que pel motiu que sigui, són diferents o tenen alguna característica especial.   

Un àlbum il·lustrat de lectura molt recomanable, per a nens i nenes a partir de 4 anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada