dilluns, 19 d’agost de 2013

Et desafio a no badallar


Títol: Et desafio a no badallar
Autor: Hélène Boudreau
Il·lustrador: Serge Bloch
Editorial: Barbara Fiore
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 8/10


"Els badalls són traïdors. Apareixen quan menys t'ho esperes. Tu fas la teva, estàs construint la torre de peces més alta de la història de l'univers, o disfressant el gat i, de sobte... estires els braços, se't tanquen els ulls, la boca se t'obre de bat a bat, la llengua se't cargola i mmm... ummm... uoaaahm!, surt un badall. I abans no te n'adonis t'envien a l'habitació perquè et posis el pijama!"

Així comença aquest conte, ideal per llegir als nens i nenes abans d'anar a dormir. El protagonista d'aquesta història és un nen que no vol anar a dormir mai, però tot sovint, sense adonar-se'n, se li escapa un badall i llavors ja ha begut oli... Pijama, conte i a dormir! Per això s'inventa una mena de manual per evitar els badalls i no haver d'anar a dormir quan millor s'ho està passant. Alguns dels consells que dóna són:

- NO MIRIS MAI NINGÚ QUE BADALLI A PROP TEU PERQUÈ ELS BADALLS S'ENCOMANEN
- NO ABRACIS MAI ELS NINOTS DE PELUIX NI LA TEVA MANTA PREFERIDA PERQUÈ ET VINDRAN GANES DE POSAR-TE CÒMODE
- EVITA ELS CONTES SOBRE ANIMALS DORMILEGUES
- NO COMPTIS OVELLES
- ...

La història és molt divertida, les il·lustracions són senzilles, expressives, clares i alegres; text i dibuixos es complementen a la perfecció i desafien el lector a no badallar. Ja us aviso que no serà fàcil!


Heu aconseguit arribar fins al final sense badallar?Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada