divendres, 23 d’agost de 2013

Et menjadé!


Títol: Et menjadé!
Autor: Jean-Marc Derouen
Il·lustradora: Laure du Faÿ
Editorial: Kokinos
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 8/10


El protagonista d'aquesta història és un llop, però no un llop ferotge i afamat com acostumen a aparèixer a molts contes infantils; aquí tenim un llop innocent i una mica calçasses  a qui tots els animals aconsegueixen enredar. El conill blanc s'adona que el llop no parla bé i li diu que té un pèl a la llengua i que anirà a buscar unes pinces per treure-li; el llop se'l creu i així és com el conill blanc aconsegueix escapar. El conill vermell explica al llop com ho ha de fer per ser un bon caçador i sorprendre les preses. Mentre li explica ell ja ha sigut prou eixerit per escapolir-se'n. Finalment topa amb un ós ferotge i quan intenta fugir pateix un accident i perd totes les dents. Una mica desastre aquest llop! I a partir d'aquí ha de prendre una decisió... llegiu aquest conte i en descobrireu el final.

Molt d'humor, unes il·lustracions senzilles (només utilitza 4 colors: vermell, negre, blanc i blau) però molt expressives i una història divertida, amb un llop com a protagonista que es fa estimar, que apareix amb els braços creuats i cara de bona persona; vaja, que molta por no fa, ni a una mosca espantaria... I la tipografia també crida l'atenció perquè juga amb les mides de les lletres, remarcant així el mes important de la història.

Els nens i nenes es divertiran amb la peculiar forma de parlar del llop, quan diu per exemple: "Ahhhhh" et menjadé, conillet blanc! et menjadé ada mateix". Un llibre molt entretingut de l'editorial Kokinos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada