dilluns, 2 de desembre de 2013

L'increïble nen menjallibresTítol: L'increïble nen menjallibres
Autor i il·lustrador: Oliver Jeffers
Editorial: Andana
Edat recomanada: a partir de 5 anys
Valoració: 10


El protagonista d'aquesta història és l'Enric, un nen a qui li agraden molt els llibres però "no com ens agraden a tu i a mi, no. Res a veure. A l'Enric li encantava MENJAR-SE'LS". Tot va començar el dia que va decidir provar-ne un, primer va començar per una paraula, després una frase, una pàgina sencera, fins que se'n va menjar un de sencer. I QUE BO QUE EL VA TROBAR! Tan bo que ja no va poder deixar de menjar-ne i se'ls cruspia de tota mena: novel·les, enciclopèdies, diccionaris, llibres de matemàtiques... i quina va ser la seva sorpresa quan va veure que tot el que contenien aquests llibres que es menjava, es convertia en coneixement que arribava al cervell de l'Enric sense cap mena esforç. L'Enric va pensar que si continuava així esdevindria el nen més intel·ligent del món però és clar... les coses no sempre són tan senzilles i un dia tot comença a complicar-se. L'Enric agafa una bona indigestió i a partir d'aquest moment "tot el que aprenia es barrejava... perquè no tenia temps per a digerir-ho com cal". Tothom li aconsellava que deixés de menjar llibres, que no li feien cap bé i finalment l'Enric va prendre una encertada decisió. Quina? Llegiu el llibre i ho descobrireu.

"L'increïble nen menjallibres" és un àlbum il·lustrat molt original, dels més divertits que he llegit darrerament. La història és senzilla però plena d'ironia i fantàstiques reflexions, les il·lustracions són molt i molt divertides, de traç senzill i infantil però amb un ús de l'espai i dels detalls que donen lloc a complexes composicions d'una gran força narrativa. Els diàlegs són simples i directes i el ritme que es desprèn de la seva lectura molt àgil. Tot plegat fa que l'àlbum sigui molt atractiu i entri de seguida per la vista i fins i tot ens vinguin ganes de fer un mos... així que a què espereu per devorar-lo? en sentit figurat és clar!

L'edició de llibre està molt cuidada, fins a l'últim detall. A la coberta ja trobem un advertiment "Es recomana no menjar-se aquest llibre a casa" i el més curiós del cas és que a la mateixa coberta veiem que algú ja hi ha fet una mossegada...
I si voleu veure un vídeo sobre el llibre, aneu aquí


1 comentari:

  1. Aquesta recomanació m'ha servit per fer una entrada al meu blog sobre "Las claves de la Animación Lectora 3"
    http://lamaletadelalili.blogspot.com.es/

    ResponElimina