dimarts, 27 de desembre de 2016

Train Kids


Títol: Train Kids
Autor: Dirk Reinhard
Editorial: Pagès Editors
Edat recomanada: a partir de 13 anys
Valoració: excel·lent

Train Kids és una molt bona novel·la juvenil. Tracta un tema social dur i ho fa d'una manera rigorosa i propera que fa que ens endinsem de ple en les aventures dels seus protagonistes, una colla d'adolescents emigrants sud-americans que inicien el seu viatge als Estats Units, la terra promesa, la terra somiada on creuen que podran trobar un futur millor; o si més no un futur.  Però aconseguir arribar als EUA no serà gens fàcil perquè hauran de creuar milers de quilòmetres, passar pel terrible territori de Chiapas, patir robatoris i garrotades, passar hores i hores a l'interior de trens infernals i tindran por, hauran de confiar en autèntics desconeguts i sobreviure sense gairebé menjar ni aigua durant setmanes senceres.
Reinhardt ens presenta un viatge iniciàtic de 5 adolescents entre els quals anirà creixent una intensa i bonica amistat, 5 adolescents que, davant les circumstàncies que els ha tocat viure, maduraran amb rapidesa i al llarg de la novel·la hauran de prendre decisions molt importants que marcaran la resta de la seves vides.
És una novel·la basada en fets reals que ens apropa a un tema que avui també és de plena actualitat a Europa. Recomanable per a un públic adolescent però també per als adults, que no deixaran de veure-hi un relat cru i realment colpidor. És cert però, que en certes ocasions tenim la sensació que es disfressa una mica la realitat per tal de fer-la una mica menys cruel i no esdevenir una novel·la tan terriblement catastròfica. Però Reinhard ho fa amb efectivitat i troba l'harmonia i l'equilibri entre les aventures que viuen els nois de la ficció i l'autèntica realitat viscuda per milers d'emigrants adolescents, amb les dosis d'acció pertinents i la intriga justa; no cau en sentimentalismes forçats i aconsegueix ser força convinent, fet que ens demostra que l'autor va saber documentar-se molt bé sobre el terreny.


Train Kids ha estat premiada en nombroses ocasions. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada