dimecres, 27 de novembre de 2013

Com amagar un lleó


Títol: Com amagar un lleó
Autora i il·lustradora: Helen Stephens
Editorial: Ediciones B
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 8

El protagonista d'aquesta història és un lleó, un lleó que es passeja per la ciutat amb la simple intenció de comprar-se un barret

" Un dia d'estiu un lleó va anar a passejar pel centre per comprar-se un barret" 

Com si fos la cosa més normal del món que un LLEÓ es passegés pel carrer com si res! De mica en mica les coses es van complicant. Tothom es pensa que és malvat i la gent li té molta por, per això el defugen i el maltracten. Un dia però, l'Iris, una nena petita, ingènua i amb un cor gegant, el coneix i es fan molt amics. Ella és l'única que no té prejudicis i per això decideix amagar-lo a casa però haurà de fer un munt de coses per evitar que els seus pares descobreixin el que està fent amb aquest nou amic. La tranquil·litat a casa l'Iris no dura per sempre i un dia la mare de l'Iris descobreix l'enorme felí. Aquest s'espanta i fuig de la casa per camuflar-se a la plaça de l'Ajuntament. Aquí descobrirà una cosa que canviarà dràsticament el seu destí. Llegiu aquesta història i sabreu així que succeeix amb el lleó i com acaba aquest conte, que no és res més que un crit a l'amistat, a la convivència i a la tolerància davant la diversitat. 
Aquest conte és tendre, divertit i molt alegre, les il·lustracions són fantàstiques, molt expressives i detallistes i són un gran suport al text, que sol perdria la força i l'interès que aconsegueixen els dibuixos de Helen Stephens. El sentit de l'humor no es perd en cap moment, sobretot es fa explícit quan la nena intenta ocultar el lleó a casa: un lleó és molt gran, un lleó és molt pelut, un lleó fa molt soroll, un lleó no es pot amagar!
1 comentari:

  1. Son tant bonics tots aquets contes il·lustrats que no saps en quin quedar-te

    ResponElimina