dijous, 25 de setembre de 2014

El barret original i la ciutat grisa


Títol: El Barret Original i la Ciutat Grisa
Autor i il·lustrador: David Granados Niubó
Editorial: Animallibres
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 8/10


Després de les vacances d'estiu reprenem l'activitat al bloc de recomanacions i ho fem amb un àlbum il·lustrat que ens ha fet passar una molt bona estona, "El barret original i la ciutat grisa" de David Granados Niubó. El senyor Joliu és el protagonista d'aquesta història, un home que vol ser original i que la gent el miri, sobretot les dones de la seva ciutat. És presumit i vanitós i intenta cridar l'atenció de maneres diferents però mai aconsegueix despertar l'interès de ningú. Viu en una ciutat grisa i se sent ignorat, invisible.Un dia però, descobreix un con de la carretera que confon per un barret i això canvia la seva vida. A partir de llavors se sent una persona única i molt especial. Però aquesta sensació dura molt poc perquè tota la ciutat comença a imitar la seva estètica revolucionària. Això fa que el senyor Joliu s'adoni que ha deixat d'interessar i torni a recuperar l'aspecte d'abans, esdevenint de nou, el més original de la ciutat.
Aquest àlbum il·lustrat posa de manifest la necessitat de no veure'ns condicionats pel nostre entorn. La gent sovint acostuma a seguir una moda i abandona la seva pròpia individualitat, la seva personalitat, per tal de ser com la resta de la comunitat. El senyor Joliu no vol caure en aquesta tendència perquè vol sentir-se únic i diferent; per això quan veu que tothom ha imitat el seu estil, decideix canviar-lo i esdevenir així altra vegada irrepetible i original.  L'autor vol remarcar que no s'aconsegueix res imitant els altres, sentir-se únic i diferent és només qüestió d'un mateix. 
 És un àlbum enginyós i divertit que despertarà el somriure de molts lectors. Els grans entendran la metàfora de fons i els petits s'ho passaran bé observant les idees estrafolàries del senyor Joliu, amb unes il·lustracions iròniques i expressives que ajudaran molt a entendre el text.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada