dimecres, 4 de febrer de 2015

Llana a dojo


Títol: Llana a dojo
Autor: Mac Banrett
Il·lustrador: Jon Klassen
Editorial: Joventut
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 9


"Una tarda freda, en una ciutat petita i freda, on, miressis a on miressis, tot era blanc de la neu, o negre del sutge de les xemeneies, l'Annabel va trobar una capsa plena de llanes de colors".

Així comença aquest conte escrit per Mac Barnett i il·lustrat pel gran Jon Klassen, una història molt senzilla però carregada de valors: una nena troba una capsa plena de llana de colors diferents i comença a fer mitja, primer un jersei per a ella, després per al seu gos, i més tard per a totes les persones que coneix i fins i tot per als arbres, els animals i els edificis. La notícia s'escampa arreu del món i tothom vol conèixer la petita i especial Annabel, però un dia un arxiduc molt envejós vol comprar la llana a la nena i li ofereix una important quantitat de diners. Què farà l'Annabel? Aconseguirà l'arxiduc la capsa màgica? Creieu que una persona egoista i grisa com l'arxiduc podrà fer el mateix que l'Anabel? Haureu de llegir la història per a saber què decideix fer l'Annabel i què passa amb el despòtic arxiduc.

L'Annabel ha aconseguit gràcies a la llana, convertir una ciutat grisa en una ciutat alegre, plena de colors. Canvia el món que l'envolta, el fa més feliç. Una història plena d'optimisme i molt tendra. L'Annabel vesteix de llana i encomana l'alegria a tothom, sense esperar res a canvi, sense demanar diners. Només vol fer del seu món, un món millor. I tot gràcies a la seva generositat i empatia. L'Annabel ens fa veure que si compartim la nostra felicitat amb aquells que ens envolten sense esperar res a canvi, aconseguirem que el món sigui molt mes feliç.

Les il·lustracions de Klassen són magnífiques, minimalistes però molt expressives i delicades, plenes de detalls que ens condueixen a un món ple d'esperança i creen un ambient d'allò més càlid i agradable. 

Aquests darrers anys s'ha posat de moda el  Yarn Bombing, que és un moviment que consisteix en decorar el mobiliari urbà mitjançant peces de punt o ganxet. Lògicament el conte ens ha fet pensar molt en aquest moviment i de ben segur que agradarà molt a totes aquelles persones que amb una agulla i fils de colors aconsegueixen fer més alegre, divertit i amable el seu entorn, com la mateixa Annabel.

Algunes de les il·lustracions:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada