dilluns, 9 de febrer de 2015

Nelson Mandela


Títol: Nelson Mandela
Autor i il·lustrador: Kadir Nelson
Editorial: Joventut
Edat recomanada: totes les edats
Valoració: 10

Un àlbum il·lustrat fantàstic que permetrà als infants conèixer una mica aquest personatge tan important de la història recent, Nelson Mandela, nascut a Sud-àfrica l'any 1918. Mandela es va formar a la Universitat i als 23 anys va entrar a formar part del CNA (Congrés Nacional Africà), un partit polític que defensava els drets de la població negra del país. Mandela va lluitar de manera incansable contra l'apartheid i finalment fou arrestat per conspiració contra el govern i va passar més de 25 anys a la presó. L'any 1990 va sortir de la presó, va ser escollit per liderar el CNA i va lluitar per la democràcia fins que va aconseguir que 4 anys després se celebressin les primeres eleccions democràtiques de Sud-Àfrica i es va convertir així en el primer president negre del país. Tota una vida lluitant per aconseguir un món més just.

El primer que crida l'atenció d'aquest àlbum és la portada, una portada sense cap títol que ens mostra únicament el rostre afable de Mandela, amb una mirada intensa que convida a agafar el conte i no deixar-lo durant una bona estona. Un llibre de tapa dura, de dimensions considerables i una edició molt acurada que el converteixen en un dels millors àlbums il·lustrats dels últims anys. El text de l'àlbum és breu i simple però explica de manera molt fidel i entenedora la vida de Mandela; les il·lustracions són molt potents, tenen una força i una expressivitat que deixen atònit i sense paraules el lector que s'apropa a la lectura del llibre. Les seves il·lustracions hiperrealistes us deixaran bocabadats.

Un llibre de lectura imprescindible per tal d'homenatjar la figura d'un pacifista defensor dels drets del seu poble, un home admirat arreu del món.
Al final de l'àlbum hi ha una explicació més detallada i adreçada als adults sobre la biografia del personatge i de l'autor, Kadir Nelson.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada