dimecres, 11 de març de 2015

El lleó i l'ocellTítol: El lleó i l'ocell
Autora i il·lustradora: Marianne Dubuc
Editorial: Tramuntana
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 9/10

Marianne Dubuc és una il·lustradora canadenca que s'ha anat fent un nom gràcies a llibres com "El Carnaval dels animals", "Un elefant es balancejava", "Davant de casa meva" o el seu darrer treball traduït al català i editat per l'Editorial Tramuntana, titulat "El lleó i l'ocell". Guanyadora de nombrosos premis i molt coneguda a França i als EUA ha estat traduïda a més de 15 llengües.
Avui parlarem de l'àlbum il·lustrat "El lleó i l'ocell", una bonica història d'amistat, la que protagonitzen un solitari lleó que és tot bondat i un ocell afable i molt entranyable que de ben segur us robarà el cor. Un dia, l'ocell arriba malferit prop de la casa del lleó i aquest l'acull i en té cura; a canvi, l'ocell, li ofereix la seva companyia. Van passant els mesos i l'amistat entre ells creix, es fan inseparables i ho comparteixen tot. Són molt feliços. L'hivern és molt intens "però el fred entre dos, no sembla tan dolent". I després de l'hivern arriba la primavera i amb ella tornen els companys de l'ocell. Ha arribat el moment de dir adéu, l'ocell ja està curat i ha de migrar cap a terres més càlides. La vida continua, el lleó ho accepta però la tristor i la solitud l'envaeixen, cosa que veiem reflectia en l'expressió de la seva mirada. El temps passa lentament sense la inestimable companyia del seu company però passen els mesos i torna l'hivern. I amb l'hivern, torna l'ocell? De ben segur que ja us ho imagineu...
Un conte molt delicat, amb molt poques paraules i unes il·lustracions que parlen soles, transmeten l'alegria dels bons moments, el silenci de la solitud, la calma dels freds dies d'hivern i la doloçor de l'amor i l'amistat. Els sentiments omplen cadascuna de les pàgines d'aquest àlbum il·lustrat, fins i tot aquelles pàgines que són completament blanques i que el lector ha d'imaginar-se el que deu sentir el personatge en aquell precís moment. Un plaer per als sentits.
L'ajuda desinteressada que ofereix el lleó a l'ocell es veu gratificada i recompensada per la serena samistat que l'ocell li professa. El lleó salva de morir l'ocell ferit i al mateix temps l'ocell salva de la solitud i la tristesa el lleó. Un llibre molt tendre i reconfortant, una història meravellosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada