dimarts, 15 de maig de 2012

Els veïns del C/ Quisap

Títol: Els veïns del c/ Quisap
Autora: Cristina Zafra
Editorial: Comanegra
Edat recomanada: a partir de 6 anys
Valoració: 9/10

Sinopsi: El senyor Pägueiras no pot gratar-se l’esquena perquè té paraigües en comptes de mans! Però ha tingut sort perquè la veïna del 1er 1a, la senyora Salmmin, té més de mil mans. I ella com s’ho fa, però, per tallar-se les ungles? Doncs avisa les germanes Rosseti, del 2n 1a, que no tenen cames sinó tisores!

Una sèrie de personatges estrambòtics apareixen de sobte a un edifici del carrer Quisap amb històries per a cargolar-se de riure. Cadascun d’ells amaga un terrible problema, però sempre hi ha un veí disposat a donar-li un cop de mà.

Rere les solucions tan originals dels veïns apareixen sentiments de convivència i solidaritat que ens recorden com tots tenim sempre la clau per a ajudar algú que ho necessita.

Crítica:
Un altre llibre que no passa desapercebut, sobretot per les seves il·lustracions i pels seus personatges divertits, simpàtics i originals, que atrapen el lector des del principi. Tenim d'una banda la història i de l'altra una mena de petit glossari de paraules definides tal i com les descriuria una nena de l'edat de la protagonista, amb un llenguatge clar i senzill. Així el "paraigües" és "aquell bastó que s'obre i es tanca i que perdo cada vegada que plou" o el "sastre" és el "senyor que cus com la iaia". Cada definició ve acompanyada per un petit dibuixet, com si el fes la nena de la història, la nena que es va trobant els curiosos personatges que omplen les pàgines d'aquest àlbum; personatges amb noms tan divertits com el senyor Pägueiras, que no té mans sinó paraigües, la senyora Tomebba, que és mig dona mig làmpada o la senyora Torvindela, que té un ventilador al cap. Cadascun dels personatges té un problema gravíssim però sempre hi ha un veí del carrer Quisap disposat a donar un cop de mà. La història és doncs un cant a la solidaritat i a la generositat, acompanyada d'unes il·lustracions vistoses i molt expressives. La seva lectura és entretinguda i de ben segur no decebrà ningú.

Aquí us deixo algunes de les il·lustracions de l'àlbum:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada