dijous, 26 de juliol de 2012

LA SENYORA DELS LLIBRESTítol: La senyora dels llibres
Autor: Heather Henson
Il·lustrador: David Small
Editorial: Joventut
Edat recomanada: a partir de 6 anys
Valoració: 8/10

La història d'aquest àlbum il·lustrat està inspirada en la feina que realitzaven les anomenades "Bibliotecàries a cavall" a la serralada dels Apalatxes, als EUA, als anys 30 del segle XX. Aquestes portaven llibres a llocs de molt difícil accés, regions que no disposaven d'escoles ni biblioteques.  Es veien obligades a viatjar a cavall o amb mules per camins escarpats i perillosos, tant si feia un sol de justícia com si nevava o plovia a bots i barrals. Per agrair el seu esforç les famílies els obsequiaven amb verdures, fruites o receptes preuades; malgrat tot, les "Senyores dels llibres" no acceptaven mai regals; l'única cosa que volien era que la gent tingués l'oportunitat de llegir i ser feliç amb la companyia d'un bon llibre.
El relat és bonic i els seus personatges aconsegueixen contagiar l'amor per la lectura amb el somriure que dibuixen cada vegada que obren un llibre nou. En Cal, el germà mitjà d'aquest relat, en un primer moment no entén com la seva germana es pot passar tot el dia llegint, com si no hi hagués altres feines a fer a la granja. Però de mica en mica s'adona que els llibres fan feliç la seva germana i ell, que ni tan sols sap llegir, començarà a esforçar-se per accedir a aquestes històries que de manera persistent i incansable, la "Senyora dels llibres" els porta fins a casa.


Amb la lectura d'aquest llibre els nens i nenes aprendran valors com l'esperit de superació o l'esforç, entendran la importància que tenen els llibres i com aquestes poden arribar a canviar la vida de les persones.

Aquí teniu algunes de les il·lustracions de la història:I un vídeo del conte:
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada