dimecres, 18 de juliol de 2012

Un dia difrente para el señor Amos

Títol: Un día diferente para el señor Amos
Autor:  Philip C. Stead
Il·lustradora: Erin E. Stead
Editorial: Oceano
Edat recomanada: a partir de 5 anys
Valoració: 10/10Crítica: Fantàstic! Genial! Extraordinari! Feia temps que no descobria un llibre que m'agradés tant i tant! L'argument és molt simple, el senyor Amos és un vellet solitari que treballa en un zoo, on gaudeix de la companyia i amistat de 5 grans amics, un elefant, una tortuga, un pingüí, un rinoceront i un mussol. Amb ells hi juga, hi conversa, els ajuda quan el necessiten... i així, tranquil·lament, va passant la vida; però un dia emmalalteix i ha de fer llit. Els seus amics però no s'obliden que el senyor Amos havia estat bo i generós amb ells i decideixen agafar un bus per anar-lo a visitar i fer-li la companyia que es mereix. 


Els detalls de les il·lustracions converteixen aquest àlbum en una joia de la literatura infantil. Són magnífiques i per això la il·lustradora va obtenir la medalla Caldecott el passat 2011. La història commou i desprèn molta tendresa. Parla de la solitud, la gratitud i les diferents maneres d'expressar l'amistat. El text se'ns presenta amb molt d'humor i moltes vegades fa ús d'un doble sentit que sense cap dubte despertarà el somriure de petits i grans. 

El senyor Amos juga amb l'elefant als escacs, fa carreres amb la tortuga, conversa amb el pingüí, cuida el refredat del rinoceront i llegeix contes al mussol quan té por abans de dormir. Mireu les il·lustracions:
I per agrair-li tot això els animals no dubten ni un instant en anar-lo a visitar i jugar llavors a escacs, escalfar-li els peus, netejar-li els mocs i llegir-li un conte abans de dormir, tal i com ell acostumava a fer cada dia al zoo.
No digueu que no és una veritable història d'amistat i d'amor! A més a més, les il·lustracions sembla que tinguin vida pròpia gràcies als rostres dibuixats a llapis i a l'ús que la il·lustradora fa del color. Els personatges són molt realistes i expressius.

M'atreviria a dir que és un dels millors àlbums il·lustrats publicats en llengua castellana. A veure si ben aviat podem gaudir de la seva edició en català.

Aquí podeu veure com la il·lustradora parla del seu mètode de treball. És en anglès però les imatges parlen per si soles. Feu-hi una ullada.

No us el perdeu que realment val molt i molt la pena!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada