dimecres, 25 de juliol de 2012

La Florentina a l'aguait


Títol: La Florentina a l'aguait
Autor i il·lustrador: Alexander Steffensmeier
Editorial: Barcanova
Edat recomanada: a partir de 6 anys
Valoració: 8/10

Les vaques sempre m'han agradat, segurament perquè de petita la padrina deixava que l'ajudés a munyir-les, a donar-los el menjar, a cuidar-les... però mai, mai, m'havia trobat amb una vaca com la Florentina. La història d'aquest àlbum il·lustrat comença així: “Cada matí, la vaca Florentina, mentre la munyien, mirava amb impaciència cap al pati. Perquè si hi havia al món alguna cosa que a la Florentina li agradava més que qualsevol altra cosa era… espantar el carter i perseguir-lo per fora de la granja". I és que la Florentina cada dia esperava que el carter arribés per espantar-lo de mala manera, fins que un dia va passar el que era del tot previsible, la vaca Florentina va fer caure el carter per terra i la bicicleta es va trencar en mil pedaços. Quin disgust que va tenir el pobre carter en adonar-se que no podria continuar repartint el correu a la contrada. Però quina idea va tenir la vaca en aquell moment? Llegiu la història i descobrireu l'enginyós pla de la Florentina. 
Les il·lustracions són convencionals i clàssiques però molt detallades i enginyoses i es complementen perfectament amb el text. No són grans obres d'art però estan ben definides i dirigides als més petits, a qui segur que agradaran. És una història divertida, trepidant, molt visual i amb un sentit de l'humor molt intel·ligent, que de ben segur farà riure als més petits de casa.
Aquest és el primer llibre protagonitzat per la vaca Florentina d'una col·lecció de 4. La resta de títols,  "La Florentina i la neu", "La Florentina cerca un tresor" i "La Florentina no pot dormir", tampoc no us els podeu perdre.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada