dimarts, 29 d’octubre de 2013

Més!


Títol: Més!
Autora i il·lustradora: Emily Gravett
Editorial: Cruïlla
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 8/10

Emily Gravett ja ens té acostumats a llibres divertits, amb personatges que engresquen i històries originals. A més a més sempre aconsegueix sorprendre'ns amb el format i el cas de "Més!" no és una excepció.
La història és senzilla, un dragonet demana a la seva mare que li expliqui el conte del drac de Sant Jordi i aquesta comença a llegir-lo. El conte és en format vers, molt musical; i el petit dragonet no se'n cansa mai i una vegada darrere l'altra demana a la seva mare que continuï explicant-li la història: "més!, més!, més!....". La mare, cada cop més cansada, acaba adaptant la història a la seva realitat:

"Cuallarga és molt dormilega,
i ell mateix ha decidit
que com que ja s'ha fet tard, 
se n'anirà depressa CAP AL LLIT!
Avui s'ha fet amic d'una princesa
i a les cuques de llum
ha preparat una sopresa
per poder jugar tots junts.
I ara, com que tu i jo ja estem molt cansats,
anem-nos-en A DORMIR al nostre forat!"

Les il·lustracions de les guardes i de la resta del conte són fantàstiques i acompanyen el text a la perfecció, fins al punt que parlen per si soles; el dragonet cada vegada més vermell i més enfurismat i la mare i els personatges del conte cada cop més adormits i cansats.
El final del conte és sorprenent i segur que no us l'imagineu. Feu una ullada al llibre i descobrireu què passa amb el dragonet, la mare, el conte del drac de Sant Jordi... i COMPTE!, no us atrapi una de les flamarades del dragonet!
Altres llibres d'Emily Gravett que ens agraden molt:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada