dimecres, 23 d’octubre de 2013

El pollastre esplomatTítol: El pollastre esplomat
Autor i il·lustrador: Chih-Yuan Chen
Editorial: Thule
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 7/10

D'un ou en va sortir un escanyolit pollastre que no tenia una sola ploma al cos. Això el feia diferent i els altres pollastres, vistosos i amb unes plomes esplèndides, el menyspreaven i rebutjaven. Un dia el pollastre esplomat va ensopegar i després de la caiguda el seu cos va quedar enfangat i decorat amb mil papers i altres coses que volaven. Fins i tot duia una llauna de sardines per barret. Estava guapíssim! Els seus companys, meravellats, ara sí que volien ser els seus amics, i el van convidar a pujar a una barca, però un cop enfilat... les coses no van sortir com tots s'esperaven. Llegiu aquest conte tan divertit i descobrireu el final d'aquesta història.
L'autor parla  de l'acceptació d'un mateix i d'aquells que, pel motiu que sigui, són diferents dins la societat. També insisteix en el fet que s'ha d'evitar jutjar els altres per la seva simple aparença, perquè moltes vegades, gairebé sempre, les aparences enganyen.  L'autor es burla d'aquelles persones obsessionades per la seva imatge, que es preocupen només per agradar als altres, sense tenir en compte que allò realment important es troba en el seu interior. Malgrat que el tema no és gaire original i s'ha tractat moltíssim en els llibres per a nens, Chih-Yuan Chen ho sap plasmar molt bé, gràcies en gran part a les seves il·lustracions, originals, divertides i molt expressives, i l'àlbum esdevé molt atractiu, sobretot per a nens i nenes de 4 a 6 anys.

Chih-Yuan Chen és autor també de "Guji-Guji" i "En Rugits i l'Orelles". En el primer, en Guji-Guji és un cocodril que és criat com un ànec. Els altres cocodrils tractan de convèncer-lo de portar els ànecs fins a una trampa per poder-se'ls cruspir, però en Guji-Guji acaba enredant els cocodrils i salvant la seva família d'ànecs. I en el segon, "En Rugits i l'Orelles", dos contes independents que ens expliquen la història d'un lleó i un conill, el caçador i la presa, dues vides paral·leles que s'uneixen després de veure's obligats a refugiar-se dins una cova, on comencen a parlar i s'adonen que junts es diverteixen i poden ser grans amics.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada