dilluns, 11 de novembre de 2013

El Sr. Rondó i el malentès del zooTítol: El Sr. Rondó i el malentès al zoo
Autor i il·lustrador: Kevin Waldron
Editorial: Flamboyant
Edat recomanada: a partir de 6 anys
Valoració: 8/10

Cada matí el Sr. Rondó supervisa que tot funcioni dins el zoo. Un matí, quan es posa la jaqueta, s'adona que aquesta li comença a anar petita i el vigilant es plany perquè es veu massa gras i això pot tenir conseqüències nefastes a la seva vida. Els animals que l'envolten no interpreten bé les seves paraules i es pensen que tot el que diu el Sr. Rondó va adreçat a ells. Per exemple, quan el senyor Rondó diu: "Et fas vell també. Mira't les arrugues", l'elefant es pensa que li està dient a ell; o bé quan diu "Uau, puc sentir la teva suor només de fer aquesta ronda matutina", es diu el Sr. Rondó quan passa per la cova de l'ós; i és així com l'ós és pensa que és ell qui fa pudor. I així mateix durant tot el seu recorregut, el sr. Rondó va remarcant els seus defectes i els diferents animals es pensen que els ho diu a ells i se senten molt malament, cada cop més tristos. El Sr. Rondó se sent trist i desesperat però de cop i volta tot s'aclareix gràcies al fill del senyor Rondó, el petit Rondet. No us explicarem què passa perquè sinó perdria la gràcia. Veniu a buscar el llibre a la biblioteca i en traureu l'entrellat.

La història és original i divertida, farà riure a petits i a grans; i a més a més és constructiva i ens fa veure que tot sovint ens amoïnem sense motiu, tenim preocupacions i cabòries sense fonament. Al mateix temps ens alerta que hem de vigilar perquè a vegades les nostres paraules poden doldre la gent del nostre voltant, sense ser aquesta la nostra intenció i és més, el nostre estat d'ànim, ja sigui pessimista o el més optimista del món, pot influir enormement en la gent del nostre entorn.

Les il·lustracions són fantàstiques i molt detallistes, els animals i el protagonista són molt expressius i transmeten simpatia. Kevin Waldron juga molt amb les tipografies i així aconsegueix expressar molt bé el que ens narra la història. I una grata sorpresa són les guardes d'aquest àlbum il·lustrat. Feu-hi una ullada i observeu-les amb deteniment que semblen iguals però són molt diferents...

“El Sr Rondó i el malentès al zoo” va guanyar el Premi Bologna Ragazzi l'any 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada