dijous, 6 de febrer de 2014

Quan l'avi era petitTítol: Quan l'avi era petit
Autora i il·lustradora: Lilli Messina
Editorial: Takatuka
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 10

Ja vam fer una entrada al bloc de "L'avi és l'avi" de Lilli Messina i avui recuperem aquesta autora i il·lustradora per parlar de "Quan l'avi era petit". Per què repetim? perquè ens encanta, ens distreu i sempre aconsegueix fer-nos riure. Les il·lustracions són molt originals i caricaturesques i avi i nét tracten amb molt d'humor la dificultat d'explicar als infants com eren les coses abans, quan l'avi era petit.
El llibre té molt poc text però explica moltes coses i tot gràcies a aquestes magnífiques il·lustracions, grosses i molt expressives, que capten l'atenció dels més petits i fan riure als més grans. A més a més, Lilli Messina torna a crear una història molt tendra, senzilla i propera que evidencia aquesta complicitat existent sempre entre avis i néts.
Quan l'avi era petit doncs, les coses eren molt diferents: no hi havia tantes cases, la llet venia directament de la vaca i els cavalls encara estiraven els cotxes... El nét escolta atentament l'avi i s'imagina com devia ser la seva vida però és clar, són de generacions diferents i la interpretació que en fa s'allunya una mica de la realitat. 

Així és com l'avi recorda com la seva mare el rentava

 I així com el nét s'ho imagina...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada