dimecres, 4 de novembre de 2015

Marta Altés

Fa temps ja vam fer una ressenya al blog, del llibre "El meu avi" de Marta Altés.  Avui volem parlar de tres llibres més d'aquesta autora i il·lustradora que va començar en el món del disseny gràfic però que finalment ha esdevingut una de les millors il·lustradores infantils del nostre país. Els llibres que destaquem són: "Sóc un artista" i "No!".
Sóc un artista

Blackie Little Books edita aquest fantàstic àlbum il·lustrat que ens explica una història molt divertida i plena de color. El protagonista d'aquesta història se sent incomprès per la seva mare cada vegada que deixa anar la seva imaginació i creativitat i juga amb els colors, les textures i les formes. El nen, vestit de Picasso i amb els bigotis de Dalí, s'inspira a qualsevol raconet de casa seva i fa autèntiques obres d'art, a les parets, les portes, les finestres, o fins i tot utilitzant el gatet que sempre l'acompanya. El color és desbordant, les imatges parlen per si soles, el text és breu i el lector queda completament captivat i seduit per aquest noiet tan creatiu. De ben segur que més d'un se sentirà identificat amb aquesta mare esgotada però que reflecteix una relació molt tendra amb el seu fill, un relació totalment versemblant. 


No!
Una història molt senzilla però d'allò més divertida, protagonitzada per un gosset que està convençut que es diu "No" perquè la seva família, que l'estima molt, sempre té el seu nom a la boca: quan aquest prova el seu menjar per assegurar-se que és bo, quan els ajuda a  buscar tresors al jardí, quan els escalfa el llit abans no se'n vagin a dormir... sempre el criden i li diuen: No!!!! Però un bon dia s'adona d'una cosa que no entén: Com és que tothom l'anomena "No" si en el collaret que porta posat diu "Rufus"? Les il·lustracions són fantàstiques, originals i divertides, plenes de sentit de l'humor i molta ironia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada