dimecres, 23 de setembre de 2015

En Calvin no sap volarTítol: Calvin no sap volar
Autor: Jennifer Berne
Il·lustrador: Keith Bendis
Editorial: Takatuka
Edat recomanada: a partir de 5 anys
Valoració: 8/10

En Calvin no sap volar és una bonica història protagonitzada per un estornell una mica especial i és que en Calvin no és com els seus germans o cosins que es passen el dia embrutant-se, jugant o caçant, en Calvin sent una enorme atracció pels llibres i de ben petit aprèn a llegir i des de llavors devora llibres a tothora i sobre qualsevol temàtica. En Calvin somia aventures, llegendes i poesies i fins i tot somia que un dia esdevindrà un gran escriptor. Com que en Calvin està tan immers en el seu món de llibres s’oblida però, d’una cosa essencial en la vida d'un ocell: aprendre a volar. I els seus germans i cosins sovint es riuen d’ell amb insults com “babau”, “rata de biblioteca”, “bec de paper”... Ell però, no s’hi amoïna gens ni mica perquè és així com ell se sent feliç, però arriba el dia que han d’emigrar i en Calvin no és capaç d’aixecar el vol. Què faran els seus germans i cosins? l’abandonaran perquè aprengui la lliçó? l’ajudaran? Li haurà servit d’alguna cosa a en Calvin haver llegit tant a la vida?

En Calvin no sap volar ens parla de l’amor als llibres i com la lectura ens pot ajudar en determinats moments de la vida, però alhora ressalta la importància d’aprendre també les coses pràctiques del dia a dia. És bo que en Calvin, malgrat que li agradi molt llegir, aprengui a volar com els de la seva espècie. Només aconseguirà el triomf i l’èxit absolut si troba l’equilibri entre una cosa i l’altra, entre allò que li ofereixen els llibres i allò que li ofereix la vida.


Les il·lustracions són molt divertides, coloristes, enginyoses i expressives . Tenen molts detalls i Keith Bendis juga amb els colors, les tipografies i el moviment i crea un ambient molt dinàmic, que acompanya a la perfecció el text de Jennifer Berne.

Si us agraden molt els llibres i creieu que gràcies a aquests esdevenim millors persones, no us podeu perdre aquesta lectura!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada