dimarts, 23 d’agost de 2016

Explica-m'ho: 101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant


Autora: Katharina Von der Gathen
Il·lustradora: Anke Kuhl
Editorial: Takatuka
Edat recomanada: a partird e 10 anys
Valoració: excel·lent

Ens agrada molt Anke Kuhl i per això estem ben atents quan es publica algun llibre il·lustrat per ella. La vam descobrir a “La Lola Vola i altres històries horripilants” de Wilfried von Bredow (en trobareu la ressenya aquí), i més endavant ens va fer petar de riure a “Que bo: sobre plats deliciosos, cuinats fastigosos, estofats olorosos, menjars flatosos, entrepans assortits i altres menjars exquisits!”  i “En família”, tots dos d’Alexandra Maxeiner. Per això quan vam veure que Takatuka publicava de nou un llibre il·lustrat per ella, vam creure que l’èxit estava gairebé assegurat, i no ens equivocàvem gens ni mica. Quina joia!

“Explica-m’ho. 101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant” és un llibre de Katharina von der Gathen que parla sobre sexualitat, i ho fa a partir de les preguntes que li van realitzar els nens i nenes de segon cicle de primària durant un taller escolar que impartia sobre educació sexual. El format del llibre és original, com si d’un bloc es tractés i va combinant les divertides, enginyoses, iròniques il·lustracions d’Anke Kuhl, amb les preguntes dels infants i una acurada, clara i directa resposta de l’autora. Sempre utilitza un vocabulari planer i proper al lector. Kuhl hi posa el toc d’humor i Katharina von der Gathen el rigor i la seriositat. Llegim les preguntes amb cal·ligrafia infantil, tal i com el nen  les va escriure anònimament en el moment que li va sorgir el dubte i n’hi ha de tota mena, perquè lògicament els dubtes són molt diversos.

Aquest llibre atrau els infants perquè no el veuen com un manual sinó com un llibre de curiositats que els dóna bona informació, té molt de sentit de l’humor i els permet entendre moltes coses que tot sovint costen de preguntar a casa, ja sigui per vergonya o perquè els adults eviten parlar del tema.  

Si feu una ullada a l’editorial Takatuka podeu llegir-ne alguna pàgina aquí

I nosaltres també us deixem algunes de les preguntes dels infants. Si voleu veure com són les respostes correu a la biblioteca i agafeu el llibre en préstec. Segur que el gaudireu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada