dimarts, 2 d’agost de 2016

La gran nevada


Títol: La gran nevada
Autor i il·lustrador: John Rocco
Editorial: Tramuntana
Edat recomanada: a partird e 4 anys
Valoració: excel·lent


L'onada de calor d'aquests dies fa que tinguem ganes que arribi la fred i per això avui hem quedat encisades amb la lectura d'aquest preciós àlbum il·lustrat titulat "La gran nevada". L'autor ja el coneixíem, ja que John Rocco ens ha fet gaudir amb altres publicacions com "L'Apagada", "Pols de lluna" o "Super heroi pels pèls i el barber diabòlic", però amb "La gran nevada" ens ha robat el cor.
"La gran nevada" ens explica una història basada en fets reals, la nevada que va tenir lloc l'any 1978 als Estats Units i que Rocco va poder viure en primera persona quan tenia només 10 anys. Recorda aquells fets amb nostàlgia i evoca les seves emocions en les il·lustracions que pàgina rere pàgina ens expliquen com el protagonista d'aquesta història, que és ell mateix, va viure aquell esdeveniment que va deixar empremta a la seva infància. De l'alegria inicial quan va veure caure els primers flocs de neu, les classes es van suspendre i tothom estava content perquè podrien jugar amb la neu, a la decisió final, quan després d'una setmana d'estar incomunicats i veure que començava a escassejar el menjar, va lligar-se les raquetes de tennis als peus i va marxar amb el seu trineu per recórrer 2 quilòmetres fins arribar a la botiga de queviures. Un recorregut llarg però de ben segur que fou divertit i una gran aventura per al noiet de 10 anys, que va ser molt valent i va superar un munt d'obstacles per aconseguir portar aliments a casa i despertar somriures d'agraïment a familiars i veïns. Gràcies al seu enginy aquell dia es va convertir en un autèntic heroi.

El text és molt senzill i els primers lectors no tindran cap dificultat per seguir el fil de la història; i les il·lustracions són meravelloses, tant les més petites com les que omplen la pàgina sencera. Fins i tot hi ha un desplegable a la meitat del llibre que permet que el lector segueixi tot el recorregut que el noiet va fer aquell dia que la neu va arribar als 4,5 metres d'alçada i les màquines llevaneus van trigar més d'una setmana a arribar al seu carrer. En aquesta aventura no hi falta però el toc d'humor que tant caracteritza John Rocco.

Si voleu conèixer millor els treballs d'aquest autor, feu una ullada aquí

I si us fa gràcia veure el booktrailer d'aquest àlbum, aquí el teniu:


Una lectura ben refrescant per a un dia d'agost ben calorós

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada