dimecres, 2 de setembre de 2015

Antes Después


Títol: Antes Después
Autors: Anne-Margot Ramstein i Matthias Aregui
Editorial i any de publicació: SM, 2104
Valoració: 9

Aquest llibre ha guanyat merescudament el premi Bologna Ragazzi 2015 en la  categoria de no ficció. Es tracta d'un llibre sense paraules que ens va mostrant diferents parelles d'imatges que ens ensenyen l'abans i el després de diverses i molt sovint curioses situacions quotidianes. Situacions totes elles que ens fan reflexionar sobre l'inexorable pas del temps. El podem llegir de manera lineal o aleatòria i observant cadascuna de les imatges podem explicar històries, fer volar la imaginació i descobrir què succeeix de manera lògica davant situacions que la pròpia naturalesa ens posa al davant, o situacions que l'home provoca en el seu dia a dia. Assistirem a l'evolució de determinats aspectes del nostre entorn a partir d'il·lustracions d'animals, plantes, paisatges o objectes. Veurem els canvis que el pas del temps els ocasiona, veurem destrucció però també creació, passarem de l'ou a la gallina, de l'ovella a la llana, de la llana al jersei, de la llenya al foc, del pop a la tinta, i un llarg etcètera anirà omplint les pàgines d'aquest fantàstic àlbum il·lustrat.

Es tracta d'un llibre genial per potenciar la capacitat visual i d'observació dels nens a partir de 4 anys. Les il·lustracions van més enllà de l'evidència i la seva subtilesa ens convida a resoldre el misteri que s'amaga darrere de cadascuna d'elles. Un àlbum il·lustrat molt suggerent que despertarà l'esperit crític dels més petits de casa i farà passar una bona estona als adults, que aniran més enllà i molt sovint captaran la ironia que Anne-Margot Ramstein i Matthias Aregui pretenen expressar.


Jugueu amb les il·lustracions i intenteu esbrinar quina és la seqüència lògica que persegueix cadascuna de les imatges. Segur que en moltes ocasions quedareu ben sorpresos. Un llibre per mirar i remirar, sense pressa, per gaudir-lo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada