dimarts, 16 de febrer de 2016

El meravellós Peludiu-Renudiu-Xiquitiu


Títol: El meravellós Peludiu-Renudiu-Xiquitiu
Autora: Beatrice Alemagna
Editorial: Combel
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 9

Algú de vosaltres sap què és un Peludiu-Renudiu-Xiquitiu? La protagonista d'aquesta història ho descobreix el dia que decideix buscar un regal d'aniversari per a la seva estimada mare. L'Eddie, que és així com s'anomena aquesta nena de l'abric rosa que ens recorda tant la Pippi Langstrump, començarà a recórrer botigues, a parlar amb els comerciants, a intercanviar objectes, amb l'objectiu d'aconseguir el regal perfecte per a la mare. I és que una nena de 5 anys pot arribar a moure cel i terra per aconseguir el seu propòsit!

Beatrice Alemagna ens endinsa doncs en el petit comerç, aquestes botiguetes que respiren calidesa i que atenen els clients amb delicadesa i molta proximitat; i alhora va dissenyant un barri, certament vintage, ple de petits detalls que ens permeten conèixer com és la vida en aquest petit raconet del món on viu l'Eddie. A més a més, la cerca i troballa de l'objecte fa créixer l'autoestima de la nostra protagonista, que creia que no sabia fer res de res i ara veu que és capaç de fer una cosa extraordinària: trobar Peludius-Renudius-Xiquitius. I és que el Peludiu és especial, té utilitats diverses i ben variades, només cal fer volar la imaginació, i això a l'Eddie, no li costa gens ni mica!

Beatrice és una il·lustradora amb un estil molt personal, utilitza diferents tècniques: collage, llapis de colors, amb un clar domini del color rosa (les guardes, el color de l'abric i és clar, també és rosa el Peludiu-Renudiu-Xiquitiu), pintures, etc. i omple les pàgines de detalls que anem descobrint si després d'una primera lectura en fem una altra, i una altra, i una altra....

Una edició molt acurada, una traducció excel·lent, un àlbum rodó, brillant!

Podeu fer-ne un tastet amb aquest vídeo:O degustar alguna de les seves il·lustracions:

Beatrice Alemagna és autora de dos contes que també ens agraden molt:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada