dimecres, 10 de febrer de 2016

La muntanya de llibres més alta del món


Títol: La muntanya de llibres més alta del món
Autora i il·lustradora: Rocio Bonilla
Editorial:  Animallibres
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 8

El poder dels llibres i de la imaginació és el tema central d’aquest conte de Rocio Bonilla protagonitzat per l’Enric, un nen que somnia en poder volar però que lògicament tots els intents que fa són en va, l’Enric no aconseguirà mai alçar el vol. O potser sí?

Un bon dia la seva mare li diu:

“Hi ha altres maneres de volar, Enric. I li va posar un llibre a les mans”.

I és llavors quan gràcies als llibres l’Enric comença a capbussar-se en diferents aventures i el meravella tot allò que descobreix, aprèn o imagina a través d’ells. És doncs a partir d’aquest moment quan l’Enric comença a volar i Rocio Bonilla aprofita les diferents lectures que fa l’Enric per fer un homenatge a grans obres de la literatura i el cinema: El Petit Príncep, el Llibre de la selva, Moby Dick, King Kong, etc. i es barreja així la realitat del petit Enric amb la ficció de les històries que llegeix i que ell recrea amb la seva imaginació.

I després d’un llibre en vindrà un altre i llavors un altre i un altre i un altre... l’Enric es converteix en un lector empedreït que acumula llibres fins a formar una immensa muntanya que atrau multitud de persones ansioses de conèixer la muntanya de llibres més alta del món. Finalment l’Enric entén allò que la seva mare li havia volgut expressar quan li va regalar el primer llibre: amb la lectura i la imaginació podem arribar on sigui i aconseguir tot el que desitgem, fins i tot volar.  

Les il·lustracions estan plenes de detalls,  són tendres i expressives, aquarel·les de tons molt suaus però alegres marcades amb algun toc d’humor i que conviden a ser observades una vegada darrere una  altra.

Hi ha altres contes que lloen els llibres de manera similar, com són L’increïble nen menjallibres d’Oliver Jeffers o En Dog i els llibres de Louise Yates. El primer el podeu trobar comentat aquí. I el segon aquí 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada