dimecres, 1 de febrer de 2012

L'abella de més


Títol: L'abella de més
Autor: Andrés Pi Andreu
Il·lustrador: Kim Amate
Editorial: Takatuka
Edat recomanada: a partir de 6 anys
Valoració: 10/10
Ressenya: Al rusc s'ha armat un gran rebombori. Les abelles han arribat a la conclusió que no tenen espai perquè hi ha una abella de més. Qui deu ser aquesta abella? Com la poden trobar? I què en faran si la descobreixen?

Crítica: Aquest àlbum il·lustrat és una petita joia i encara diria més, un imprescendible a totes les biblioteques infantils. La seva història, senzilla però molt divertida, està basada en la solidaritat, la convivència i la tolerància. La seva lectura és doncs molt recomanable i farà riure tant a adults com a nens. Els petits lectors veuran com a vegades, un rumor fals, una simple sospita, pot provocar un gran daltabaix. El seu final és molt ètic i que sigui l'abella reina qui aporti la solució al problema que s'ha originat és molt encertat. Ella vol educar les seves deixebles i a partir de valors d'igualtat i tolerància aconseguirà redirigir la situació i salvar el rusc del caos absolut.

La feina de l'il·lustrador és espectacular, amb un munt de detalls que tenen un toc humorístic i uns colors molt encertats. És d'aquells llibres que es poden mirar una vegada i una altra perquè sempre s'hi descobreixen elements nous. Mireu alguns dels seus dibuixos:

Si voleu veure més il·lustracions de Kim Amate, visiteu la seva pàgina web

Andrés Pi i Kim Amate han treballat altres vegades plegats i junts van guanyar el merescut premi Apel·les Mestres de 2009 amb l'àlbum il·lustrat "La finestra infinita". Un altre encert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada