divendres, 10 de febrer de 2012

Mare, de quin color són els petons?Títol: Mare, de quin color són els petons?
Autora: Elisenda Queralt
Il·lustradora: Carla Pott
Editorial: ItsImagical
Valoració: 10/10
Edat recomanada: totes les edatsRessenya: Eren tocades les nou, i com cada nit, en Roger va entrar dins el llit de la mare i se li acorrucà al costat. Es delia per gaudir uns instants més d'aquella escalfor coneguda i incomparable.

Crítica:
"Mare, de quin color són els petons? Els petons? doncs... els petons poden ser de moltes formes i colors, i de fet, canvien de color segons el que ens volen dir"

Sabíeu que els petons són de colors? Doncs sí, és ben cert i així ens ho expliquen l'Elisenda Queralt i la Carla Pott en aquest fantàstic àlbum il·lustrat, protagonitzat per una mare i el seu estimat fill Roger. A partir d'una història molt dolça i tendra se'ns descriuen el petons, que poden ser de moltes formes i que canvien de color segons el que un vulgui expressar; així doncs n'hi ha de vermells, que són divertits i bromistes, són aquells que ens diuen "T'estimo per la teva alegria, frescor i vitalitat"; n'hi ha que fan pessigolles a l'orella, al coll i a les galtes, aquests són de color verd i es mouen al ritme de la música; n'hi ha de blaus, són llargs, tranquils i esponjosos com el cel, són els que ens expliquen que el seu amor és profund, sense límits; n'hi ha de calents i intensos, els grocs, són els que diuen "m'agrada la teva escalfor i companyia"; n'hi ha de liles, aquests són els que ens consolen quan estem tristos o confusos i ens diuen "no pateixis, sempre seré al teu costat". I n'hi ha de MOOOOOLTS colors més, que els anireu descobrint si us animeu a llegir aquesta fantàstica història!

I el relat va avançant fins que en Roger s'adona que els petons poden ser de tots els colors de l'arc de Sant Martí i que cada petó s'associa a una emoció o sentiment diferent. Que divertit poder fer i que et facin petons de colors, pensa el petit Roger!

Les il·lustracions són genials, d'una gran qualitat i molta expressivitat. Criden molt l'atenció els rostres dels personatges i el cromatisme que omple tot l'àlbum. Colors vius i brillants, molts detalls i una gran dosi d'originalitat. És doncs un àlbum molt recomanable i un bon llibre per treballar els sentiments i l'afectivitat amb els més petits.

Si teniu ganes d'escoltar el conte, aquí el teniu:I si simplement teniu ganes de llegir-lo, feu una ullada aquí


I a vosaltres, de quin color us agraden els petons?
Voleu un consell? no deixeu mai de fer-ne ;-D

1 comentari:

  1. Els meus ara mateix són groguencs i blavosos... tot i que el ventall s'està obrint cap a altres colors.. ;-)

    ResponElimina