dilluns, 6 de febrer de 2012

L'ovelleta que va venir a sopar


Títol: L'ovelleta que va venir a sopar
Autor: Steve Smallman
Il·lustradora: Joelle Dreidemy
Editorial: Beascoa
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 8/10


Ressenya: Quan un vell llop afamat rep la inesperada visita d'una petita ovella, comença a pensar en un deliciós estofat. Però l'ovelleta no vol ser el sopar del llop, vol ser la seva amiga...

Crítica:
"Un altre cop sopa de verdures! -es queixava el vell llop-. Tant de bo tingués una ovelleta! Em prepararia un bon estofat, el meu menjar preferit... Just aleshores... Era una ovelleta. Que puc passar, si us plau? va dir l'ovelleta. Sí, estimada, passa, passa, arribes just a temps per sopar! va respondre el vell llop amb to burleta".

Així és com comença aquesta història protagonitzada per un llop i una ovelleta, dos famosos personatges dels contes infantils, gairebé sempre enemics, però que en aquesta ocasió establiran una bonica i sincera amistat. Després d'una sèrie de situacions inesperades, el cor d'un vell, famolenc i ferotge llop es va entendrint i al final es veu totalment incapaç de menjar-se la innocent ovelleta; al contrari, l'afecte que aquesta li desprèn, l'omple de joia i alegria i fa que es desperti dins seu un intens sentiment de protecció envers la fràgil i tendra ovelleta, que li ha endolcit el cor.
El caràcter educatiu que es desprén de la lectura del llibre és indiscutible ja que transmet valors com l'amistat, la tendresa, la solidaritat, la necessitat d'ajudar els més dèbils... a partir d'un llenguatge senzill, molt simple i proper i unes il·lustracions, de Joelle Dreidemy, divertides, de colors vius i realistes. Les il·lustracions són tan expressives que aconsegueixen transmetre les emocions, tant del llop com de l'ovelleta, i gairebé sense les paraules, el lector és capaç d'interpretar tota la història.

És un llibre perfecte per treballar l'empatia.


Si voleu veure més treballs de la il·lustradora aneu aquí.

I si voleu escoltar el conte, aquí el teniu:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada