dilluns, 13 de febrer de 2012

Què llegeixen els animals abans de dormirTítol: Què llegeixen els animals abans de dormir?
Autor: Noé Carlain
Il·lustrador: Nicolas Duffaut
Editorial: Joventut
Valoració: 9/10
Edat recomanada: a partir de 5 anys

Ressenya: Als animals també els agrada llegir abans de dormir, però cadascun té les seves preferències: el cangur només llegeix libres de butxaca, els ratpenats es fan un tip de riure amb les històries de vampirs, els cavalls no es perden el diari de les curses...

Crítica: Us heu preguntat mai què llegeixen els animals? Quina és la lectura que prefereixen els talps, les cigonyes, els cangurs o les girafes? Doncs en aquest àlbum il·lustrat en Noé Carlain i en Nicoals Duffaut ens ho expliquen d'una manera molt divertida i original.

És així com els gossos sempre compren els llibres al mercat de les puces


els gripaus rellegeixen sempre la mateixa història del petó i el príncep encantat


els cavalls no els agraden els llibres. Prefereixen "El diari de les curses"i un llarg etcètera d'animals van omplint aquestes pàgines i conviden a somriure el petit i gran lector. Les il·lustracions són les protagonistes i el text, breu i concís, queda en un segon terme; és un llibre per mirar i remirar, d'aquells que quant més es contempla, més entusiasma; un àlbum de mida notable, colors vistosos i llampants i gran dosis d'ironia i sentit de l'humor. És així com autor i il·lustrador, a partir d'un text senzill i unes il·lustracions molt enginyoses, ens defineixen d'una manera molt expressiva les preferències de cada animal, fins al punt que aquests queden perfectament humanitzats i ens transmeten tots ells tranquil·litat i simpatia. 20 dobles pàgines, 20 animals, a l'esquerre un petit escrit, amb lletres grans sobre un fons de color vistós, i a la dreta una fantàstica il·lustració com si d'un cartell es tractés.

No us haguéssiu imaginat mai que els animals també llegissin, oi? Doncs és clar que sí, com nosaltres, i també com nosaltres tenen les seves preferències, només faltaria! Són lectors empedreïts. Aquest divertit i humorístic àlbum il·lustrat és doncs, molt recomanable, i una bona manera per incentivar els més petits a llegir. Sense cap dubte us farà passar una bona estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada