dilluns, 26 de novembre de 2012

Avui va d'història...Avui hem escollit un llibre de coneixements, concretament d'història, titulat "Un poble en temps del romànic" de Jaime Nuño González, Chema Román i Tura Clarà, editat per Comanegra. Una lectura molt interessant, senzilla, amena i interactiva.

A la contraportada diu així:
" Conèixer les formes de vida en un poble medieval és com conèixer els nostres avis i, fins i tot, els nostres pares, perquè en el medi rural europeu moltes de les feines quotidianes, els jocs o els costums han romàs gairebé de manera invariable fins fa mig segle. En aquest llibre hi desfilen paisatges, esglésies, cases, picapedrers, mestres d'obra, fusters, ferrers, cavallers caçant i camperols treballant el camp, escenes de família i nens jugant, gent que va anar creant allò que som avui nosaltres i que ens a deixar, entre altres moltes coses, aquesta meravella que és l'art romànic".

El principal objectiu del llibre és doncs apropar l'art romànic i la cultura medieval a tots els públics; per això el trobem estructurat en 28 capítols que tracten diferents aspectes de la vida quotidiana d'aquella època. Cada capítol conté dues pàgines, la de la dreta amb una il·lustració molt detallada i realista i la de l'esquerra amb tres tipus d'explicacions: una de general per a un públic infantil, una de més treballada per a un públic general i finalment una explicació més tècnica per a tots aquells que tinguin interès en aprofundir i ampliar els seus coneixments sobre aquest període. Sovint aquestes explicacions també s'ajuden de petits dibuixos. El poble que apareix il·lustrat és Beget, una població del nord del Ripollès, a prop de Camprodon, que té una església romànica d'allò més bonica.
La seva lectura és doncs molt recomanable, tant si el que voleu és convertir-vos en uns experts del romànic com si simplement voleu passar una bona estona amb una lectura molt entretinguda. 
Sovint costa trobar llibres de coneixements infantils ben documentats i atractius. Aquest n'és un exemple. Veniu a la biblioteca a fer-hi una ullada, segur que us agradarà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada