dimecres, 7 de novembre de 2012

I avui una recomanació de còmics infantils


Avui us presentem una col·lecció de còmics infantils que ens agrada molt, la col·lecció Mamut. Dins d'aquesta col·lecció podem trobar còmics adreçats a nens i nenes de totes les edats i precisament això és el que més ens agrada, que nens i nenes de tres anys ja puguin agafar el seu primer còmic i endinsar-se de ben petits dins aquest món fascinant de les vinyetes, moltes vegades deixat a un segon terme o fins i tot oblidat a moltes prestatgeries infantils. D'una banda tenim els còmics adreçats a nens a partir de 3 anys (3+). Aquests gairebé no tenen text i el seu relat se sosté a partir de les vinyetes. Malgrat tot, és una manera diferent de lectura i servirà perquè el nen o nena pugui llegir de manera autònoma un relat que no és del tot senzill i es vagi familiaritzant així amb aquesta tipologia de llibres. Darrere de cada il·lustració s'hi amaga una veritable història i això requereix per part de l'infant un esforç de comprensió molt recomanable per exercitar la seva capacitat interpretativa i d'imaginació. D'aquest grup a la biblioteca tenim dos títols:


En el primer el protagonista és en Frederic. Cada dissabte es desperta tard, esmorza xocolata, dibuixa molt i juga a tennis amb els seus amics... tot i que moltes vegades el joc es complica més del compte!
En el segon, en Ti-Jack naufraga a una illa aparentment deserta. En realitat, està habitada per centenars d'ocells que en principi  no haurien de suposar un problema. Pèr és clar, en Ti-Jack és un gat i no pot evitar ficar-se en un munt de problemes...

Tenim també els còmics adreçats als nens i nenes a partir de 6 anys (+6). En aquesta edat el nen ja està molt més familiaritzat amb les paraules; per això en aquests casos les històries, tot i ser també molt visuals, ja tenen més text. Són històries carregades d'humor i aventures i relacionades amb el seu món més proper: la família i els amics. A la biblioteca tenim:En el primer, En Giotto és una papallona. Bé, en realitat és una eruga, però li falta poc. Només li cal construir-se el seu propi capoll però... pesa massa! Què passarà amb en Giotto? Serà una eruga per sempre més?. D'aquest còmic podeu trobar-ne una crítica més completa aquí
En el segon, l'Olaf i els seus tres amics conills surten de pícnic al bosc. Però un caçador terrible i cruel n'agafa tres d'ells per menjar-se'ls. Sol, trist i desemparat, l'Olaf no sap què fer, i la nit l'agafa lluny del seu cau. De sobte, veu caure del cel un objecte en flames i tot dóna un gir inesperat. Aquí començarà una aventura plena de sorpreses, naus espacials, robots, inundacions, cops de puny i truites de patata!


I finalment tenim els còmics adreçats als nens i nenes a partir de 9 anys (+9). Aquests ja tenen més text, més vocabulari i les històries són més complexes. A la biblioteca podeu trobar:


En el primer, a les tenebres del subsòl de la ciutat, just a sota dels teus peus, sobreviu un misteri impenetrable, gairebé oblidat... una història que ha de ser explicada, plena d'aventures i malifetes fins avui mai descobertes. Seguiu sense por el nostre petit guia. Tot i que la seva alçada no és la d'un gegant, el seu cor és un dels més valents.
En el segon, en Batu no para de tenir idees per tal de viure grans aventures. La seva curiositat l'empeny a experimentar de forma molt personal un munt de coses amb l'ajdua del seu gos Tútum. Però a ell no li fa massa gràcia.
En el tercer, la Lulú és una nena com lal resta, llevat d'un petit detall: el seu pare, Robert Castanyclar, és en James Pont, un agent tan top-secret que ni ell mateix i ho sap, o això és el que ens fa creure. Quan els malvats de Vila Amable segresten els seus pares, la Lulú es converteix en la Super-Lulú. Acompanyada pel seu dinosaure Super-James (en calçotets) i del seu gat Salsitxa, amb un llapis, una goma i un flotador amb forma d'ànec, surt a rescatar-los. Ah, la imaginació! És la seva arma més poderosa!

Ja ho veieu, per triar i remanar. Escolliu el vostre còmic i passeu una estona ben divertida amb les vinyetes i les aventures de tots aquests personatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada