divendres, 22 de febrer de 2013

Com estàs?Títol: Com estàs?
Autor i il·lustrador: Anthony Browne
Editorial: Kalandraka
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 8/10

Anthony Browne és un autor i il·lustrador britànic de llarga trajectòria que ja l'any 2000 va rebre el Premi Hans Christian Andersen, en la categoria d'il·lustrador, per a tota la seva obra. Els seus àlbums van dirigits a totes les edats i ell mateix confessa que està fascinat pels goril·les; això es pot comprovar en molts dels seus llibres, perquè gairebé sempre els utilitza com a personatges de les seves històries. I "Com estàs?" no és una excepció. Un petit goril·la ens va mostrant quins són els sesu sentiments i estats d'ànim. Cada pàgina representa una emoció diferent i queda perfectament ben definida a partir de l'expressió i entorn del personatge. L'infant entendrà de seguida com se sent el simi en cada cas. En les seves il·lustracions hi trobem elements realistes barrejats amb elements fantàstics, sense deixar mai de banda els tocs d'humor. Són dibuixos molt detallistes, en els quals el color i l'expressivitat són els principals protagonistes. 

Aquest llibre pot servir per fer parlar els nens i nenes de les seves emocions i fer-los explicar com se senten a cada moment; a partir del dibuix graciós, original i divertit del goril·la, l'infant podrà expressar si se sent content, trist, avorrit, si té por o vergonya, si està tip o endormiscat... i un llarg etcètera que descobrireu si feu una ullada a aquest fantàstic àlbum il·lustrat.

El text és molt breu però el cert és que no li convé ser més explícit perquè les il·lustracions ja parlen per si soles. Anthony Browne juga amb els colors, les tipografies i les mides, sempre diferents depenent de la càrrega emocional que porta incoporada cadascuna de les il·lustracions.

A continuació us deixem il·lustraciones d'altres llibres d'Anthony Browne:
i aquí podeu veure un vídeo (en anglès) del seu àlbum il·lustrat titulat "Un goril·la"
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada