dijous, 7 de febrer de 2013

Una mica de mal humor


Títol: Una mica de mal humor
Autora i il·lustradora: Isabelle Carrier
Editorial: Joventut
Valoració: 9/10
Edat recomanada: a partir de 6 anys

En Pit i en Pat es coneixen i de seguida es fan bons amics. Juguen, riuen i s'ho passen d'allò més bé junts. No poden ser més feliços perquè es tenen un a l'altre i estan convençuts que res ni ningú pot trencar l'amistat que els uneix. De mica en mica, però, la monotonia i la convivència fan que sorgeixin petits problemes, els dos amics comencen a no estar d'acord en certes coses, i s'enfaden sovint. Aquí és on apareix el que tots coneixem amb el nom de "mal humor", que no sabem com ni per què, va creixent i creixent fins que aconsegueix separar-los. Els dies passen i els dos amics no tarden en adonar-se que es troben molt a faltar, que sols s'avorreixen i que es necessiten per ser feliços. Per això, de mica en mica comencen de nou a apropar-se i aconsegueixen fer fora de la seves vides el mal humor que tant de mal els ha fet.

La història ens parla de les relacions humanes, d'una manera humorística i original, amb dibuixos i un text molt simple però d'allò més encertat. Les il·lustracions són càlides, divertides i tendres. Els personatges, commovedors i traçats amb molta sensibilitat. L'autora aconsegueix representar molt bé això que ens ha passat alguna vegada a tots; en ocasions no estem d'acord amb un amic, una parella, un familiar, ens retreiem coses o ens culpem uns als altres, molt sovint per malentesos o coses sense importància. Això sempre ens acaba despertant el mal humor. I després ens cal voluntat, temps i paciència per reconduir la situació i trobar una solució al problema per tal de recuperar aquella relació a la qual donem tant de valor i no volem perdre per res del món. Sovint cal deixar de banda les petites desavinences i valorar el que realment ens uneix a les persones que més estimem.

Alguns fragments d'aquesta història:


Si us ha agradat aquest llibre no dubteu a fer una ullada a dos àlbums més de la mateixa autora, Isabelle Carrier, "El cassó d'en Gerard" i "Darrere el mur".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada