dijous, 7 de febrer de 2013

El meu avi
Títol: El meu avi
Autora i il·lustradora: Marta Altés
Editorial: Macmillan
Valoració: 8/10
Edat recomanada: a partir de 3 anys

Un llibre preciós, d'aquells que et roben el cor només obrir-lo i que estàs convençut que la seva lectura no et deixarà indiferent. Les seves pàgines desprenen una gran tendresa, tan visible sempre en les relacions entre avis i néts. El text és molt breu i senzill i les il·lustracions no poden ser més simples, però tot i així el conjunt aconsegueix captar l'atenció del lector i emocionar-lo, en gran part gràcies a la naturalitat amb la qual són presentats els personatges.. La Marta Altés, autora i il·lustradora, ens descriu situacions quotidianes dels avis i àvies: a vegades se senten sols, en ocasions emmalalteixen i poden perdre la memòria, poden perdre la visió... però molt sovint tenen néts i nétes al seu voltant que els fan la vida molt més fàcil, els ajuden quan es veuen amb alguna dificultat, i els acaronen i estimen quan més falta els fa. El més significatiu dels dos personatges d'aquesta història és l'expressió dels seus rostres, diferent a cadascuna de les il·lustracions, i que els dota d'un profund sentiment, deixant a un segon terme tot el que envolta les figures. La il·lustradora juga només amb dos colors, un grisós pàl·lid per a la figura de l'avi, que contraresta amb el vermell intens de la figura del nét.

I el nét acaba dient referint-se al seu avi : "El meu avi es fa gran... Però ell és així, i per això l'estimo tant". És doncs un llibre ple de tendresa sobre l'amor immens d'un nét cap al seu avi.

A mi m'ha agradat molt. I a vosaltres?


1 comentari:

  1. Aquest llibre és preciós!!! Les il·lustracions i el missatge és fantàstic! Molt simple però alhora molt potent i dens!

    Felicito a l'autora!

    ResponElimina