dijous, 28 de febrer de 2013

En Dog i els llibres

Títol: En Dog i els llibres
Autora i il·lustradora: Louise Yates
Editorial: Flamboyant
Edat recomanada: a partir de 4 anys
Valoració: 8/10

En Dog i els llibres agradarà tant a llibreters i bibliotecaris, a qui no els costarà gens sentir-se identificats amb aquest gosset tan bufó, com també a tots aquells que senten quelcom especial quan tenen un llibre entre les mans, quan el fullegen i s'endinsen en les diferents i apassionants històries que aquests relaten. 
En Dog és un gos apassionat pels llibres i un bon dia decideix obrir la seva pròpia llibreria. En un primer moment, els clients brillen per la seva absència i en Dog, per no avorrir-se, llegeix un llibre rere un altre i s'envolta així de molts amics: dinosaures, extraterrestres, cangurs... i al mateix temps s'oblida que està sol i deixa a una banda els problemes del dia a dia. Un dia, una nena entra a la llibreria i demana un llibre a en Dog. És llavors quan el gosset se sent feliç de veritat perquè pot compartir el plaer per la lectura i troba el llibre adequat per a la seva primera clienta. A en Dog li encanta poder recomanar els llibres que tant li agraden a ell i que tan feliç el fan.
Aquesta història farà que els nen o nena aprengui a estimar els llibres i la lectura. Les il·lustracions són les protagonistes sense cap mena de dubte, parlen per si soles i omplen les pàgines d'aquest àlbum, deixant a un segon terme el text, simple i entenedor. La jove il·lustradora utilitza colors pastel, fa dibuixos senzills però dotats d'una gran expressivitat i aconsegueix així transmetre, d'una banda l'angoixa d'en Dog, al principi, quan s'adona que no serà fàcil tirar endavant el negoci, i d'altra banda, l'alegria i l'entusiame del gosset quan veu complert el seu somni: ser llibreter. La barreja de tendresa i humor d'en Dog el converteixen en un personatge entranyable i molt proper, que encomana el seu entusiasme per la lectura i ens ensenya que cal tenir paciència per aconseguir els objectius que ens proposem a la vida i que si tenim llibres al voltant, mai ens faltarà la diversió ni tampoc els amics. En Dog ens deixa clar que tant es pot gaudir fent una lectura en solitari com compartint-la amb algú que busqui consell.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada