dimecres, 22 de gener de 2014

La Berta Bonafè està trista...


Títol: La Berta Bonafè està trista...
Autora i il·lustradora: Magali Le Huche
Editorial: Flamboyant
Edat recomanada: a partir de 5 anys
Valoració: 10


Encetem l'any amb una nova recomanació al bloc, "La Berta Bonafè està trista...", un àlbum il·lustrat de Magali Le Huche, autora i il·lustradora d'aquesta història tan fantàstica. Segons diu la mateixa autora "Per a La Berta Bonafè està trista volia crear una història senzilla, tenia ganes de parlar de la depressió però que no resultés trist. Al principi volia escriure una història divertida sobre la depressió, fer que la depressió resultés còmica! I després vaig voler que la història se centrés en el moment en què la Berta i l'Edmund es trobaven. Molt sovint els protagonistes no són perfectes. Els seus defectes o la seva originalitat els fan entranyables" (Extret d'una entrevista que publica l'editorial Flamboyant al seu bloc).

I així és com va sorgir la història d'aquest àlbum, la Berta és una senyora de mitjana edat que té una casa molt bonica, unes mascotes que li fan companyia, el Pelut i el Moixó, li agrada el silenci i la tranquil·litat i té somnis, com qualsevol altra persona, però un dia "la cosa no rutlla... la Berta està apesarada", la Berta pateix una profunda tristesa i se sent angoixada. El Pelut i el Moixò intenten distreure-la i ajudar-la però  "no hi ha res a fer, la tristesa no desapareix". La Berta es veu lletja, grassa i està convençuda que ningú no l'estima. Tot canvia el dia que apareix el Sr. Edmund, un veí que la contempla des del seu balcó i que està completament enamorat d'ella. A l'Edmund "veure la Berta el trasbalsa... s'imagina que la vida amb ella ha de ser meravellosa...". Un matí, despés d'adonar-se que fa molts dies que la Berta no surt al balcó, decideix anar-la a visitar i a partir d'aquí ja us podeu imaginar què passa... . No us desvelarem el final perquè és molt millor que el descobriu vosaltres mateixos. Ja veureu que la història té un desenllaç preciós. Ai, l'amor!

Els sentiments són els protagonistes d'aquest àlbum: la tristesa, l'angoixa, l'alegria, l'amor, l'amistat... i donen forma a aquesta entranyable i delicada història. Les il·lustracions són excel·lents, molt expressives, divertides i es complementen a la perfecció amb el text. Una història molt intimista i senzilla, un cant a l'optimisme, a l'amor i a la felicitat. Una història que ens pot passar a tots. A vegades, depèn del dia, podem no sentir-nos bé, no agradar-nos i no veure'ns capaços d'aconseguir els nostres somnis... però sempre hi haurà alguna cosa o alguna persona que aconseguirà fer-nos allunyar d'aquest sentiment i fer-nos sentir pletòrics.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada