dimecres, 19 de març de 2014

Celebrem el dia del pare

Avui us volem recomanar tres llibres fantàstics per celebrar el dia del pare:

El meu papà de Coralie Saudo i il·lustrat per Kris Di Giacomo


"El meu papà és molt gran i molt fort, però... cada vespre la mateixa cantarella... comença sempre així: NO VULL ANAR A DORMIR!"

Així comença aquesta història protagonitzada per un pare i un fill que s'han invertit els papers. El pare protesta, crida, plora i s'inventa mil excuses per no anar a dormir, per no quedar-se sol a l'habitació, per dormir amb el llum encès i el fill actua com si fos ell el responsable del pare, el cuida, li explica contes i li fa companyia. El conte és explicat en primera persona pel nen i les il·lustracions tot i ser senzilles, són molt originals i divertides. Crida molt l'atenció veure el pare fent el pi, o enfilat a la làmpada, o fins i tot assegut a la falda del fill preparat perquè aquest li expliqui un conte... El món al revés. Diversió assegurada.

Un papa a mida de Davide Calí i il·lustrat per Anna Laura Cantone


En aquest àlbum il·lustrat les il·lustracions i el text es complementen a la perfecció. La història és explicada per una nena de 4 o 5 anys, que viu amb la mare i coneix perfectament les seves virtuts: "La mama és alta... la mama és forta... la mama és maca... la mama és intel·ligent.... és esportista.... I a més a més, sap fer trencaclosques". És la mare perfecta! Però la nena es lamenta quan pensa que els altres nens i nenes també tenen un papa i ella no. Per això decideix posar un anunci que diu així: "Es busca un papa tan meravellós com la mama. Els qui no ho siguin, ja poden quedar-se a casa seva". Després de fer un munt d'entrevistes a possibles candidats de pare, la nena arriba a la millor conclusió: "Al final només en quedava un. La veritat és que no era gaire alt, tampoc no semblava un actor de cinema, ni tenia un aspecte gaire esportiu, ni era fort com el Lluitador Emmascarat... però semblava simpàtic i ens el vam quedar". La nena s'adona que no cal tenir el pare més fort, més guapo o més alt del món sinó que és molt millor tenir un pare simpàtic i afectuós; per això quan el troba només pot dir "M'agrada molt el meu nou papa! Encara que no sàpiga patinar sobre rodes ni fer trencaclosques. És el meu papa!"
Les il·lustracions d'Anna Laura Cantone són molt alegres, coloristes i còmiques i les paraules de Davide Cali ens arriben carregades d'afecte i senzillesa. Per tot això és doncs un conte genial i perfecte per regalar al pare.

Aquí podeu veure la versió animada del conte

Días de hijo de Philip Waechter


Philip Waechter ens explica com és el pare "primerenc", amb un retrat perfecte de les seves emocions, sempre tractant-les amb ironia i humor i defugint el sentimentalisme fàcil. Els primers bolquers, els primers mals de panxa, les passejades amb el cotxet... i l'enorme sort que un té el dia que és pare! Ens explica fets molt quotidians i ho fa d'una manera molt senzilla i entranyable.
Hi ha pocs contes infantils que parlin d'aquesta relació entre pare i fill; per això quan en trobem un que ens agrada, que explica aquesta relació amb naturalitat i senzillesa, no podem deixar de recomanar-lo.
 És un llibre que agradarà tant als petits de casa com els grans i també és ideal per regalar avui que és el dia del pare, sobretot si es tracta d'un pare novell. Segur que s'hi sentirà molt identificat.

Des de la biblioteca desitgem a tots els pares del món que avui tinguin un dia ben feliç.
FELIÇ DIA DEL PARE!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada